09. Oud-katholieke parochie

oud katholieke parochie IMG_0391kopiekopieDe oud-katholieke (schuil)kerk aan de Juffrouw Idastraat 7 opent weer graag haar deuren tijdens de Wereldreis door de stad.
Dat dit prachtige 18e eeuwse kerkgebouw achter woonhuizen verborgen ligt, laat zien dat Nederland niet altijd een land is geweest waar vrijheid van geloofsbeleving en eredienst voor iedereen vanzelfsprekend is geweest.
Maar dit is niet alleen een gebouw van schoonheid en geschiedenis. In de allereerste plaats is het een plek waar christenen samenkomen om hun geloof te vieren, elkaar te ontmoeten en op zoek te gaan om aan hun geloof handen voeten te geven.

De Wereldreis vindt plaats op Palmzondag, het begin van de Goede Week die leidt naar Pasen, het belangrijkste feest van de christenen. Op dit feest wordt herdacht en gevierd dat Jezus Christus op Goede Vrijdag werd gekruisigd en op Pasen door God uit de dood werd opgewekt. Wat dit voor christenen betekent en hoe zij dat met woorden en symbolen vieren willen wij onze bezoekers verduidelijken met o.a. videofilmpjes en voorwerpen die in de eredienst worden gebruikt. Om 16.00 uur zal een orgelbespeling zijn, waarbij muziek voor de Paastijd zal weerklinken, en het Projectkoor o.l.v. Petra Weijers zingt koralen uit de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach afgewisseld met enkele gesproken teksten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s