Over de Wereldreis

De eerste Wereldreis werd 21 jaar geleden georganiseerd door de “Werkgroep het hele jaar 21 maart”* die met dit evenement vooroordelen en discriminatie wilden bestrijden en zich realiseerden dat dit niet beperkt kan blijven tot één dag per jaar.

Omdat “onbekend onbemind maakt” organiseerde de werkgroep een rondreis langs “een tiental Haagse organisaties de reizigers graag lieten zien wat zij in huis hadden”.  Voor veel Hagenaars (maar ook voor ex- en niet-Hagenaars) was het een eerste kennismaking met een moskee, hindoetempel, kerk of migrantenorganisatie. Het idee sloeg aan en groeide uit tot een traditie. Omdat het ondoenlijk is alle organisaties op één middag te bezoeken én omdat er iedere editie weer nieuwe bijkomen, komen de meeste reizigers het jaar er op dan ook weer terug.

 

*De naam van de toenmalige werkgroep verwees naar 21 maart, de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag tegen Rassendiscriminatie. De VN stelden deze dag in naar aanleiding van de gebeurtenissen op 21 maart 1960 in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville, waar 69 demonstranten tegen de gehate pasjeswetten van het Apartheidsregime werden doodgeschoten door de politie.

De wereldreis door eigen stad wordt mogelijk gemaakt door:
mogelijk gemaakt door

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s